10 tanker om “VIDEO – Reserve

 1. Det må ha blitt vondt det…han slår seg skikkelig hardt!
  Det virker at vingen ville fly men han bremset og brenset….men det er alltid lett » å tyrefekte fra tribunen»…

  • Jeg synes han kastet reserva tidlig, problemet var trolig ikke umulig å løse, men jeg er enig i at det er enkelt å si slikt fra tilskuerplass! 🙂

  • Er det ikke rett og slett turbulent luft som gjør at vingetippen slår inn? Kanskje ikke så mye han kunne gjort for å forhindre det, men etterpå derimot kunne mer vært gjort.

    • Tror ikke den første bremsinga utløser steil eller kollaps. Piloten bremser kanskje for å øke leading edge sin angrepsvinkel slik at den tåler turbulens bedre. Mange gjør det i slike situasjoner, meg selv inkludert. ..men oppbremsinga må selvsagt ikke overdrives!

     • Det der høres kontra-produktivt for meg. Brems = lavere hastighet og dermed mindre buffersone mellom OK og kollaps?

 2. Det viktige her er angrepsvinkelen, å øke den i kanskje bare ett eller noen få kritiske sekunder. Å gi bremselinene et raskt rykk ned i rette øyeblikk kan forhindre at fronten slår inn. Det er i alle fall min erfaring og jeg har inntrykk av at mange flyr på samme vis.

  • Ref. mine uttalelser I denne tråden: Jeg har fundert på hvor jeg har det fra, så plutselig fant jeg kilden: Bruce Goldsmith, Cross Country nr 156, side 41, avsnitt 2. Leste det på nett først, derav forsinkelsen. Bruce mener også at det beste er å fly hands up i turbulens. Selvsagt må man bremse hvis vingen skyter frem.

   • Enig, oppbremsingen er kun en øyeblikks reaksjon på at noe skjer eller er i ferd med å skje.
    Gode piloter kjenner det i linene kanskje bare splittsekundet før, ja man kan til og med høre det! Lyden av luftstrømmene rundt vingen forandrer seg hvis retningen endres drastisk.

    …men alt dette tillegger jeg ikke piloten i videoen! Er ikke overbevist om at han var veldig bevisst hva han gjorde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *