Pakkeløsning for LK8000

Lk8000 er et veldig bra open-source software løsning for oss paragliderpiloter. Problemet er bare hvilken plattform dette programmet skal kjøre på. Med andre ord, hva trenger du og hva er nødvendig? Nedenfor følger et forslag til pakke over utstyr som jeg selv har investert i og som jeg synes fungerer bra.

  1. Vertica V2
  2. Batteripakke av kvalitet og med stor kapasitet, for eks. 10 400 mAh GUM max
  3. Barometer fra Glider-tools

lk8000Denne pakken gir litt kabling mellom enhetene, da barometeret krever ekstern strømtilførsel fra batteripakken. Heldigvis er det kablet slik at det eksterne batteriet vil da også gi V2-enheten strøm. Til GUM-max må man kjøpe en separat lader. Min erfaring er at den kun aksepterer Ipad-laderen, noe man får kjøpt for en billig penge på nærmeste eplehus. Med fulladet batteri vil denne løsningen fint kun holde en lang flytur på over 7 timer. Varioen med den eksterne baromteren er først og fremst ment i forhold til kartlegging av termikken. V2 kan i nødstilfelle benyttes som vario, men da uten noen form for lyd og med en noe senere oppdatering enn hva flyinstrumenter som Flytec gir. V2 vil også hvis man har en vario med blåtann-støtte, kunne hente barometer-informasjon fra denne enheten.

Når det gjelder V2 enheten kan denne leveres med integrert barometer, og du kan dermed slippe å kjøpe ekstern barometer. Likevel gir den ikke noen form for vario-opplevelse på samme måte som en Flytec vil gi.

Alt i alt synes jeg enheten gjør det den skal. Den viser meg termikkboblen og løftområde, oppgaver som settes og ikke minst luftrom, og alt til en rimelig penge. Det den ikke gjør er å fungere som en «good old» vario. Den vil heller ikke, på nåværende tidspunkt, gi en gyldig tracklog i konkurranser eller i DL/FDL på grunn av signeringsproblematikk med igc-filen. Den vil inntil disse ovennevnte punktene er på plass på hardware-siden, fortsette å være en tillegg på instrumentfronten.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *