7 tanker om “VIDEO – Lanzarote paragliding

 1. Flott at du la ut denne, Frodis. Lanza er liksom HG -øya. Mulig man må planlegge bedre i henhold til vindstyrke osv visa Tenerife?

  • Tenerife har nok best score mht brukbar PG-vind. Skulle likt å sett statistikk som viser hvor stor forskjellen er til Lanzarote.

   På spontanreise vil kanskje langtids værvarsel være avgjørende hvis man skal velge mellom dem?

 2. Lanzarote er mest kjent for HG, men likevel er det PG flybart «neste» hverdag ihht flyturer av denne piloten:

  https://no.flightlog.org/fl.html?l=2&a=28&user_id=3761

  Jeg tror at det går an å fly på leside av hovedvind retning.
  Har aldri vært der, men øst øyene i Kanariøyene er kjent for å være vind utsatt (selv Fuerteventura navn sier alt Sterk-vind).
  Tipper at vindene kan endre seg fort, anbefalt å være med folk som er lomme kjent ?

  • Magne bor faktisk på øya og flyr nesten daglig men han er ofte på vei hjem etter flytur når HG folket dukker opp. Det er mange flybare dager for PG på øya men ma må være obs på at vindforhold kan endre seg raskt. Det verste med å fly PG på Lanzarote syntes jeg var alle 3 cm høye tornegreiner som stikker opp av bakken og alle kantete, skarpe lavasteiner som huket seg i liner konstant. Krever tilvenning å behandle glideren slik at linene forblir hele.

    • Slik er det nok. Men spørs hva man liker. Tenerife har mer variert terreng men hvis man er svak for «månelandskapet» på Lanzarote er jo det stedet å dra. Jeg vil nok foretrekkeTenerife.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *