4 tanker om “VIDEO – Human Flight (Insane Wingsuit Flying)

 1. Flott film. Men også en lang liste med døde unge toppiloter.
  Husker når wingsuit kom ut snakket alle om hvor mye tryggere det ville bli med basehopping.
  Dette fordi man kunne trekke skjermen langt ut fra fjellet der en tvist ikke ville føre til noen skader.
  Men som ofte skjer vil man alltid prøve å dra grensene lengre og lengre.
  OM man rapportere det til Pg-verden ser man også at selv om vingene blir tryggere og tryggere er dødsratene like høye.
  Av samme grunn etter min mening. Vi bruker de ekstra marginene til å strekke grensene våre.
  Er det vel at slik menneskeheten er?

  • Ekstremflyving med wingsuit er så fjernt fra paragliding at jeg slipper det til på fridistanse.no som en slags ekstremraritet! Speedflying derimot er så beslektet at jeg er mindre villig til å legge det ut og indirekte være med på å promotere det.

   Er ellers enig med deg Mauro at vi bruker ekstra marginer til å strekke grensene våre ytterligere, ønsker å beholde spenningen. Alt dette grundig forklart i SKYSUG! 🙂

  • Man kan også se på fatalitetsraten hos HG og PG. HG er presumtivt tryggere pga. at den har ramme og bedre ytelse men raten er lik for HG og PG. (Nå snakker jeg kun om dødsfall og IKKE skaderate eller potensielle skader/død, det er nemlig såpass underrapportert at statistikken her er verdiløs).

   Hva kommer det av? Noen har pekt på at mange flyr for «hotte» HG (les: vanskelige å fly) i forhold til erfaringsnivå og evner men jeg tror også at mye av årsaken er at vi «strekker strikken» og når den ryker er konsekvensene større for en HG så selv med en økt sikkerhet i form av en ramme, pitch kontroll og litt krasjbeskyttelse gjør den høyere farten at dette utjevnes. Jeg TROR at PG har langt flere tilfeller av potensielt dødelige hendelser men pga. lavere fart og at PG er bedre egnet for bruk av nødskjerm så blir det lik dødsrate mellom HG/PG.

   • Slik jeg ser det er det farligere å med HG fly/krasje med hode/overkropp først. Fatale skader oppstår lettere da enn når man med PG som oftest treffer bakken med beina og rumpa først.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *