VIDEO – Are 2-liner Paragliders Dangerous?

Sikkert flere med meg som egentlig har lyst til å gå over til 2 liner PG men har betenkeligheter mht sikkerhet. Denne videoen er fra 2011 så dagens 2 linere er nok litt enklere å takle. Uansett, en humoristisk fremstilling av et alvorlig tema!

For nye lesere, tidligere publisert link som meget godt forklarer 2 linerens fordeler og ulemper – http://www.schnellcraft.com/index.php/knowhow/166-the-basic-guide-to-flying-2-liner-paragliders

1 tanke om “VIDEO – Are 2-liner Paragliders Dangerous?

  1. Usikkerhet er bare bra det, Frode. Min første toliner ble produsert av SOL i samarbeid med Ozone`s Enzo. Den hadde AR på 8.02 og trimraisers tross bare to raisere. Hadde den i letermikk i Annecy og jobbet fælt med å få den til å fly etter noen lineovers, men det gikk bra 🙂 Ble veldig glad i den vingen, men etterhvert krympet og strekte det seg her og der og den ble vanskelig å starte. Tok en grundig service på den før jeg solgte den til en flink pilotkompis i Bulgaria som har handla med meg før. Flyr nå Zeno og stortrives med den. Vil ikke provosere «oppesittere og politisk korrekte», men enkelte piloter hevder de føler seg mer komfortable i Zeno enn i Alpina. Jeg har hatt ett vanskelig innklapp på to sesonger. Jeg flyr ikke så mye som mange andre med tolinere, men har nok erfaring til å la være å slippe inn på meg alle fantastiske meninger forståsegpåerne har angående tolinere og ellers nedising av vinger osv. Starta i 1990 og har flydd mye rart.
    Jeg importerer ikke utstyr lenger, men kan nevne at SOL har en toliner de kategoriserer som C vinge med ca 6,2 i AR. De benevner den CCC pga økonomiske årsaker og lar piloter med knowhow kjøpe.
    Kanskje noe å prøve seg på for folk som gjerne vil prøve toliner, men ikke tør ta steget opp til D og CCC.
    Bare en mening, fra min side,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *