VIDEO – Apanhando do Ozone Enzo 3 (versão curta)

Kravatter er noe herk, og kan hvis de er store og ikke løsbare skape alvorlige problemer. Startet med vilje med en liten i dag. Anså den ut fra erfaring som grei å fikse og det var den!

Piloten på denne videoen beholder roen og vet tydeligvis hvordan han skal fikse kravatter, men man kan spørre seg om han er god nok til å avverge dem? Han får mange på en tur.

5 tanker om “VIDEO – Apanhando do Ozone Enzo 3 (versão curta)

 1. Enkelte av innklappene var store og da er det ikke rart at det blir kravatt. Mulig piloten slapper litt for mye av og lar vingen fly vel mye. Greia er jo å følge med og kjenne når noe kommer til å skje. Jeg har fått kritikk av «flinke» piloter som mener at jeg ikke lar vingen fly så mye selv. Skulle gjerne hatt de i samme luft som jeg har fått store innklapp i. Noen kravatter har det vært, men pga at jeg er aktiv med linene har de ikke vært så store. I letermikk med TR2 med AR på 8.02 var lærerikt. Zenoen over Vinstra noe verre. Å balansere vingen i turbulent luft mens man jobber med en kravatt er ikke enkelt. Anbefaler tolinere til de som føler seg komfortable med det 😁😄

 2. Nyttig video. Eg merker meg følgende.
  I videoens kommentar står det på Portugisisk, at det er første flytur med Enzo 3.
  Vingen har PWC nummer, så den er trolig ikke helt ny, og kanskje ute av trim.
  Linene og duk ser litt slakke ut, så den flys trolig ikke i øvre vektområde, trolig heller lavt i vektområdet.

  Etter hele 2022 sesongen på Enzo 3 så fikk eg ikke en eneste lignende situasjon. Eg fløy av og til i litt urolig luft, men uten innklapp.
  Eg flyr nær max i vingens vektområde, og det tror eg hjelper mot at slike innklapp som man ser i videoen oppstår.

  Likevel nyttig å se hvor mye man faktisk må dra i stabilio lina for å få ut kravatten.

  • Godt svar, Per-Inge. Anbefaler alle å fly nær maxvekt på tolinere. Om ikke man velger å soare på sanddyner nær havet i laminær luft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *