The Cobra Launch

Interessant brev fra Atle Zeiner som bor i Thailand. Flere, inklusive meg selv, burde bruke denne startteknikken i sterk vind.

Hei Frode!

Jeg bare MÅTTE skrive noen ord til deg om min aha-opplevelse med «The Cobra Launch». Jeg har aldri sett noen starte på den måten verken i Norge eller Thailand inntil for en ukes tiden. Da dro en amerikaner opp kobraen i 8-10 sekundmeter, noe som var for mye for oss ande piloter. Det var så lett som bare det.

Dette må jeg prøve, tenkte jeg. Nå har jeg forsøkt startmetoden på stranda, og den sitter allerede som støpt etter 4-5 forsøk. Mye lettere enn den startmetoden jeg bruker til baklengs hvor jeg kan kontrollere vingen på begge sider med henholdsvis høyre og venstre hånd.

Det er godt mulig jeg ikke gjør det på den «riktige» måten, men jeg opplever at jeg kontrollerer vingen mye bedre i opptrekket. Se denne korte videoen:  https://youtu.be/QTO_L8ZWTpo
Ellers kan du se noe om startmetoden her:
https://flybubble.com/blog/how-to-cobra-launch

Om dette er interessant for deg og andre vet jeg ikke, men jeg tror dette kan bli min foretrukne startmetode når det er god vind for baklengsstart.

Ha det bra.

Hilsen Atle

2 tanker om “The Cobra Launch

  1. Teknikken er interessan og optimalt når du har som start en «teppe» av gress, men hvis du har kantete steiner, busker … osv, er denne teknikken den beste «venn» av paragliding reparatører og leverandører, siden vingen sleper så lang i veldig lav høyde.
    Mange tandem piloter bruker den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *