Som lyn fra klar himmel

Som lyn fra klar himmel – Hjartdal er utradert som flysted! Det er min umiddelbare reaksjon etter å ha fått vite via Facebook (!) at Notodden TIZ har est ut og nå innbefatter starten i Hjartdal.
Så vidt jeg kan se, har vi piloter ikke blitt orientert fra NLF-HG/PG om hva som var på gang, og ikke fått innblikk i hvilken argumententasjon som har blitt brukt (?) for å beskytte/fremme våre interesser. Vi har blitt frarøvet muligheten til å påvirke prosessen med innspill i denne meget viktige saken.

Overdriver jeg ved å si «utradert»? Neppe. Hvis denne utvidelsen av Notodden TIZ får bli stående vil det trolig bli komplisert og bare mulig for et mindretall (de med radiosertifikat?) å bedrive flyving  i Hjartdal.

HG og PG i skjønn forening på Hjartdal-starten.

Er dette så mye å bry seg om da? Absolutt! Vi snakker her om et av landets beste utgangspunkt for lange fridistanser, norgesrekorden ble satt herfra. Flystedet byr dessuten på flott lokal flyving gjennom en lang sesong. Termikken kommer tidlig og ebber ut seint.
Skyways viser den store aktiviteten i Hjartdal. Skulle man klare å unnslippe TIZ er neste hinder Farris TMA 10 (maks 1676 moh) og 11 (maks 2133 moh) i sektoren NØ til NV.
Klikk Skyways, huk av Skyways og Airspace på sida, og zoom inn for å se alle xc-ruter ut som blir skadelidende! 

Hva med Luftsportsboks? En usikker og lite ønskelig løsning ettersom vi da flyr på Flygeleders nåde.

Diskusjonen på Facebook.

2 tanker om “Som lyn fra klar himmel

  1. Det var trist, alt blir vanskeligere.
    På Salen TMA var NLF frempå att det ikke skulle ødelegge for Trysil-fjellet, etter innspill fra flere klubber og piloter. Om det hjalp vet jeg ikke, men Salen TMA stopper sør for Trysil-fjellet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *