Solskinnshistorie fra Valdares (m/video)

Name Per Weme
Email ************
Subject Hilsen fra Brasil
Message Hei Frode ! En liten hilsen fra Valadares i Brasil. Her har det vært flotte fly- og distanse forhold hele vårsesongen. Fortsatt fly forhold men nå går det mot mørkere tider på denne kanten av Brasil med korte dager. Blir mørkt allerede før kl 18.00. 

Har hatt 3 store konkurranser her i år. Først PWC superfinal, deretter brasiliansk mesterskap i hanggliding og nå i april brasiliansk mesterskap i paragliding. Flotte forhold i alle tre mesterskapene. Tror det tilsammen var 29 task av 30 mulige. Heldigvis forskånet fra alvorlig ulykker denne vårsesongen. Vi hadde et par hårete nød skjerm kast over start i superfinalen som heldigvis endte med bare en mindre fraktur i ryggen på den ene piloten. Under brasiliansk mesterskap i paragliding var det også en pilot som rett etter start på avslutningsdagen fikk kollaps og smalt i den høye fjellveggen ut mot byen. Han ble heldigvis hengende, og det gikk bra med ham. Kom seg etter hvert ned på en smal hylle. Men der ble han sittende i nesten et døgn før de fikk han ned med helikopter. Må være litt av en opplevelse og klamre seg fast der oppe hele natten og se utover lyshavet i byen. Ikke minst høre musikk og støy fra den store avslutningsfesten som pilotene hadde på øya i front av stupet. Ble vist utbrakt mer enn en skål for deltakeren som satt der oppe. Tror han husker den turen en stund.

Men så over til Max, en glad historie- og den egentlig grunnen til at jeg skriver nå. Piloter som har vært her vil kanskje huske Max, en yngre kar i rullestol som ofte sitter på hovedlandingen, og etter hvert har blitt en del av PG miljøet. Max var for en del år siden uheldig og gikk forbi der hvor det kom en revolverkule susende. Kula gjorde ikke så stor skade inn, men desto mer skade på vei ut gjennom ryggen. Max har alltid drømt om å fly paraglider og nå har det på kort tid blitt virkelighet. En spansk pilot var snill og fikk laget en flott sele-tralle til han for noen måneder siden. Andre har gitt han glider og annet nødvendig utstyr. De lokale tandempilotene har etter dette tatt ham med opp og kurset på flyving og landing. Og nå i slutten av april ble det første solo tur. Nå har han allerede 6 solo turer fra Ibituruna og er veldig ivrig. Utrolig gøy. Legger ved en liten video snutt som viser han i aksjon. Synes han er tøff.Har solgt min snille og kjære Rush 3 her nede, og har vært uten glider en måned. Gleder meg veldig til å plukke opp nye Rush 4 hos T & R når jeg kommer hjem i juni. Blir nok noen turer med den i Norge i sommer. Blir også hyggelig og treffe både nye og gamle PG venner. Hilsen Per Weme. ( «gamle Per» blant venner )http://www.youtube.com/watch?v=H6M12yqnboE&sns=em

2 tanker om “Solskinnshistorie fra Valdares (m/video)

  1. Takk for hyggelig møte i mars Per. Du var en sann inspirasjon! Slikt sett er dette innslaget i din ånd. Imponerende tøffing! Takk skal du ha.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *