OHPGK Hederstegn

Oslo Hang&Paraglider Klubb – Oslo Hang&Pang –  har alltid fokusert på distanseflyging, og da spesielt fridistanse. Klubben ønsker å stimulere framtidig XC-satsing og har derfor opprettet OHPGK Hederstegn. Bakgrunn: OHPGK går mot nedleggelse

logo-ohpgk-hederstegn-175Startskuddet for denne utfordringen går 1. juni 2013 og gjelder for XC-turer flydd fra og med denne dato.

OHPGK Hederstegn – Fridistanse
Det utbetales NOK 25 000.00 til den piloten* som flyr første Fridistanse på 250,0 km eller mer med paraglider i Norge**. Et eget diplom vil også overrekkes!

OHPGK Hederstegn – Deklarert Mål
Det utbetales NOK 17 500.00 til den piloten* som flyr første distanse på 175,0 km eller mer til et Deklarert Mål med paraglider i Norge**. Et eget diplom vil også overrekkes!

* Gjelder også for utenlandske piloter.
** Turen må ha startet i Norge.

PÅKREVD DOKUMENTASJON :
Piloter som gjør krav på disse hederstegnene må ha turen godkjent i Fridistanseligaen PG eller Distanseligaen PG i henhold til statuttene for FDL og DL. Lenke >>
For Deklarert Mål turen være deklarert på forhånd gjennom Distanseligaen PG!

Det understrekes at man i jakten på OHPGK Hederstegn ikke må fire på flysikkerheten.

*************************

OHPGK Hederstegn – Deklarert Mål ble 2014-07-20 tatt av Arne Kristian Boiesen og Tom Salamonsen. De fløy da fra Trysilfjellet til Kongsvold på Dovrefjell, en deklarert oppgave på 175,6 km. Diplomer ble overrakt 2014-11-12 under Hvittingfoss Luftsportsklubbs åpne klubbmøte på Buddy i Drammen – Vellykket «Konkurranseflygning og Paraglidereventyr til Kilmanjaro !»

OHPGK Hederstegn – Fridistanse ble 2021-06-09 innkassert av Thomas Skarpås og Gunnar Sæbø. De startet fra Hjartdal og endte opp ved et deklarert mål på 251 km (rekord) øverst i Venabygdsveien. Gunnar knepent lengst med 253 km (rekord). Dermed var en 8 år lang fight om dette Hederstegnet over. Trolig litt trist for alle som har prøvd å ta det, og spesielt de som har vært nære på å lykkes. Men alt har en ende.

Da har det gått helt etter planen til tidligere OHPGK. Fridistansemiljøet har 8 år hatt en gedigen gulrot å strekke seg etter. Hvem utlover en fristende premie for første fridistanse over 300 km med PG i Norge? 😉

7 tanker om “OHPGK Hederstegn

 1. Kjempetiltak…bare synd at kassa kanskje ikke er megastor…HG som også ser ut til å være på tur mot » nedleggelse» burde vel også ha hatt ei like stor gulrot…

  • Det skal nevnes i denne sammenheng at OHPGK så og si er fri for HG-piloter, og har ingen aktivt flygende HG-piloter igjen. Disse pilotene har gjennom årene emigrert til andre og mer aktive HG-klubber i Oslo og omegn. Jeg tør derfor å rette en oppfordring til HG-miljøet selv om lignende tiltak.

   Jeg er helt enig med deg Erik at HG-trenger et løft for å snu en dårlig trend. Hvor var for eksempel HG-pilotene under de fantastiske distansedagene fredag til søndag 24-26. mai???

   • Kan bare svare for meg sjøl med konfirmasjonshelg men det er lite trøkk i HG gjengen om dagen… og skjønner at det etter hvert ikke er HG igjen i klubben…men bare reagerte på det siden det har vært en HG/PG klubb og skulle man vært helt ærlig så burde man snappa en promille fra fotball og ski og satt opp en skikkelig premie 😛

    • De gjenværende pengene i klubbkassa stammer hovedsakelig fra all PG-kursinga på -80/90 tallet, altså «PG-penger»!

     Dessuten tror jeg ikke en premiering som den vi har dratt i gang her ville kunne hatt noe særlig effekt på HG sitt største problem, nemlig sviktende rekruttering. Helt andre tiltak må til for å fikse det.

 2. Enig med Erik.
  Synd om HG skulle bli bare et minne.
  HG gutta har alltid stått frem forbilledlig for de fleste som vil fly langt.
  Jeg har lyttet mye til disse gutta siden jeg startet i -90 og kommer nok til å lytte mer.
  Håper det hjelper meg engang 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *