Kronerulling for Ål-starten

«Kronerulling
Hallingdal pg klubb ønsker å forbedre og utvide starten på Liatoppen på Ål.
Vipps til 128548
Kontonr. 23241614786
Innen 15.07.18

Hallingdal pragliderklubb etablerte nåværende start i Liagardene med en egeninnsats på 1500 arbeidstimer. Vi fikk låne gravemaskiner og utstyr gratis. Det ble flyttet ca 1500 kubikk med masse og lagt på torv. Prosjektet den gangen ble ikke sluttført slik det var tenkt pga for lite masse.
Nå trenger starten en rehabilitering og vi ønsker å sluttføre prosjektet slik det opprinnelig var tenkt.

Hva skal gjøres:
1. Midtre del av startplata har sunket med 25-30 cm. på disse årene. Plata var i utgangspunktet relativ flat. Dagens situasjon er at A og tildels B vinger ikke har stort nok glidetall til å ta av før kanten av plata. Dette gjelder ved 0 vind. Dette er spesielt kritisk for kursing.
Vi ønsker derfor å fylle opp 20-30 cm på midten av plata, samt å ta av ca 50 cm i fronten.

2. Det er ønskelig å gjøre startplata bredere. Ved å fylle ut mot øst og noe mot vest. Dette gjør det mulig å få ut mange piloter på kort tid ved f.eks en nc. Det vil også gi mindre stress å starte.

3. Det er også ønskelig å fylle noe masse på toppen mot øst for å kunne nyttiggjøre større lengde på startplata.

Hallingdal pg klubb er en liten klubb uten store muligheter for inntekter. Klubben vil legge inn samtlige middler klubben disponerer i dette prosjektet.
Samtlige stiller til dugnad. Klubbens medlemmer stiller med gravemaskin samt traktor og henger. Pengene som kommer inn vil gå uavkortet til kjøp av masse og frakt av masse.

Det er ikke satt opp et budsjett da alle mulig inntekter vil gå til å utvide starten maksimalt i forhold til det som vi har å bruke.

Det blir ikke start eller landingsavgifter på Ål.

Vi håper alle kan bidra, og tar turen innom Liagardene for å fly i sommer. Starten kommer til å bli stengt i perioden dugnaden pågår. Vi regner med å stenge en uke. Torv vil bli lagt på for å gjøre starten brukbar igjen med det samme.

Håper alle kan bidra!

Del

LennartArtmann»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *