9 tanker om “Hanggliderne sliter…

 1. Dette er direkte skadelig for sporten, man må jo undres på hvilke motiver som ligger til grunn for kanselleringen. Kanskje EM skal ofres for å fokusere på VM?

 2. Grammatikalsk ukorrekt? Ja! Som slang-uttrykk derimot mener jeg det samsvarer med en viss anvendelse i flymiljøet. Og det var ment som slang 🙂

 3. Du mener vel media og andre utenforstående? Har hatt folk på kurs som har sagt dette og «hoppe» 1 gang, (med umiddelbar og streng korrigering kveler man denslags uhumskeheter raskt) men ellers ikke. Kjenner ikke så godt til PG miljøet. Nuvel, slang er slang og blir til slutt språket (sukk!).

  • Jeg har f.eks hørt hanggliderpiloter si «hvor langt fløy paragliderne i dag?» Tror neppe at de da mener bare skjermen! ..så slangen er der, enten man liker det eller ikke.

 4. Vi hører feilbemerkninger fra alle leirer. På et sted i Norge har de godtatt de uvitendes uttrykk «hoppe» om PG og HG for å gjøre det glattere for publikum som ikke vil «rette» seg etter våre synonymer. Dette kan være bra for sporten, men også feil. Jeg nekter å innlemme meg i de nye PG folkene som hopper. De sier også «skjerm» for å spille på lag med folket. Mange etablerte piloter sier også skjerm. Både HG og PG er vinger, for f…!! Om man kaller en PG med AR på over 7 for skjerm, så bør man begynne med fallskjermhopping i stedet. Jeg mener det er etisk og estetisk ukorrekt å kalle PG for skjerm. Og for alt i verden: Man hopper ikke med hverken HG eller PG.

 5. Det er riktig at det blir sagt på den måten Frode, men da ment som en generell fellesbetegnelse. Til sammenligning er det akseptert å si «skal dette flyet til Trondheim eller Florø?» i stedet for «skal piloten fly dette flyet til Trondheim eller Florø?». Det jeg mener er feil, forøvrig uten relevans til overskriften din, er når man betegner en som flyr hangglider som hangglider og ikke som hanggliderpilot (likeså for paragliderpiloter).

  • Da er vi i grunnen enige Tormod. Jeg brukte jo «hanggliderne» som en generell fellesbetegnelse.

   Kanskje jeg burde lage flere sleivete overskrifter her, stimulere mer til diskusjon og engasjement! 🙂

 6. God ide, men jeg skulle ønske at engasjementet gjaldt en horribel avgjørelse om å kansellere HG-EM på tross av en positiv anbefaling fra observatøren under prøve-EM.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *