Greolieres vinter 2016 – 10 – farlig

vår8
I dag var jeg både sløv og smart!

Startet med å være sløv. Tok det rolig på morgenen, det var jo meldt veldig sterk vind så hvorfor stresse. Skulle jo ikke fly. Oppdaget så at vinden var ok, og vedvarte å være det.

Fine forhold nede på landing. Småsprang opp på 300 m starten. Flotte startforhold og termikksykluser der, men de første tegnene på sterkvinden begynte å komme både på himmelen og via vindstasjonen.

Sjanset ikke på å starte, spesielt fordi vindøkningen ville komme fra nordvest. Hadde kastet bort et to-tre timers flybart vindu. Sløvt! At jeg omsider ikke startet var derimot smart. Jeg mistenkte at nordvesten ville slå ned i dalen og gjøre landinga livsfarlig. Og slik ble det. Sterk vestlig på landing da jeg kom gående ned – «perfekt» le bak Greolieres som ligger på en liten topp.

2016-03-02-Greolieres-startet ikke-2Jeg kastet inn håndkleet da hastigheten på lesidevinden passerte 25 km/t. Sist jeg så på denne måleren i kveld var snittet 85 km/t og peakverdien 117.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *