Greolieres høst 2013 – 8 – feiga ut…

høst7
…sammen med 25-30 andre piloter!

Kom i rett tid til St.Andre, ble med opp i første taxi-pulje kl 11:00. Tre 8-seters maxitaxier, den ene med tilhenger til mesteparten av sekkene.

På start betenkelig sterk SV vind allerede. Mekka utstyr i rekordfart. Flere tenkte nok det samme, fort fort! Det dryssa ut skjermer, mange på håret starter; drægginger som ble avverget pga kvikke hjelpere.Startklar var det bare å konstatere at vindforholdene hadde oversteget det som er forsvarlig for meg, og de fleste! Det var nok mulig å snike seg ut i korte, litt roligere perioder, med perfekt taiming! Bommet du…

2013-09-25-St.Andre-rullestolpilot1-1200-foto Frode HalseRullestol-pilot fikk hjelp av 4-5 mann. Han også holdt på å bli drægget! Tøff fyr.
2013-09-25-St.Andre-rullestolpilot2-1200-foto Frode HalseAirborne.

Det var den dagen! Kanskje 40 kom seg ut i tide, men til hva? Nervøs flyging i svært forreven termikk. Over radioen kom rapporter om stygg turbulens på hovedlanding, det ble anbefalt å bruke vest-landinga. De som gjorde det stod stille, noen rygget. Fikk skyss ned med noen sveitsere.

Ok, andre bøste-tur til St.Andre på to dager, nå er jeg vel sur? På ingen måte. Jeg er sprell levende og kan attpåtil bevege armer og bein! I går stod jeg over pga dårlig dagsform. Det var nok lurt. De krevende forholdene kostet en mann livet, han falt ned over den kvite hesten – Mtg. de Cheval Blanc. Og i dag var det igjen helikopterbesøk på landinga der store innklapp like over bakken florerte. Denne gangen slo piloten seg mer og ble fraktet bort.

Paragliding er fantastisk, men til tider ubarmhjertig.

1 tanke om “Greolieres høst 2013 – 8 – feiga ut…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *