Fulgte du med? :-)

Noen beit kanskje på Følg med! , nyhetsposten under denne? Den friske satsinga vår (Tom, Mikael og undertegnede) i Jotunheimen ble en delvis suksess. Værvarslet slo ikke til, dårlige flyforhold gjorde at vi ikke fikk utforsket så stort område som vi hadde tenkt. En strabasiøs men svært interessant opplevelse ble det.

2013-07-11-Leivassbuekspedisjonen-Tom og Mikael på start-1200Foto: Mikael og Tom på starten som lå i Gravdalen på 1800 m oppunder Stetind. Vi pakket ut på en liten mosedekket flekk og startet fra snøfonn over den. Registrerte ikke startstedet i Loggboka, når snøen er smeltet vil den ikke være brukbar!

Er vanskelig å beskrive med ord det inntrykk den rå naturen gjorde. De imponerende fjelltoppene, overfloden av termikkgeneratorer… Jeg har notert meg bak øret at ikke ubetydelige deler av Jotunheimen er vanskelig å lande trygt i, selv med PG! Grov stein ligger som regel hulter til bulter i dalbunnen. Såpass tidlig på sommeren som nå er det fremdeles snøfonner som i mange tilfeller vil være smarteste landingsalternativ.

Denne type flyging, hvor naturopplevelsen går foran distanse, har jeg lyst til å gjøre mer av! Cool
Fredag var vi såpass støle fra torsdagens kraftutfoldelse (se logg) at det fristet lite å klatre i timer opp på et fjell igjen. Dro til Bismo for å få enklere tilgang, og fløy til Vågå. Fotograf/regissør Christofer Owe som hadde fulgt oss i Jotunheimen stod over de røffe flyforholdene kjørte hentebil.

Loggboka – 2013-07-11 – XC 

1 tanke om “Fulgte du med? :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *