FEM KJAPPE – Tom Salamonsen

ikon-årsbeste XC
Tom Salamonsen sin siste XC på 210 km fikk følger, kan man si! Den forsterket hans topp-plass på Adelskalenderen for PG, ga 3. plass på Fem Lengste XC, og er sesongens foreløpig lengste fridistanse.

ikon-telefonsamtalefridistanse.no slår av en prat med Tom:

Fabelaktig 210 km XC du nettopp fløy, Bø-Voss og vel så det! Fra 1 til 10, hvor perfekt var dagen for å klare dette?

Ja den var flott fram til Voss! Dagen var bra for å fly dit altså. Høy skybas og mye vind. Men 2015-portrett-Tom-Salamonsen-2-125-140for å pirke så var vinden også kraftig nærme bakken, noe som ødelegger termikken litt her og der. Og så er det greit å ha vestlig komponent på vinden langs sørfjorden, noe jeg ikke fikk selv om det var meldt. Og vinden her var som meldt heldigvis svakere enn i Telemark.. 25 km/t i lesidene bak brevinder kan bare ikke være morro. Men så ding-ding-ding; oppunder 10. Men jeg er jo glad i å bruke desimaltall så jeg sier 8.8 (?).

Største utfordring på turen?

Hm. Vikafjellet viste seg jo selvfølgelig vanskelig å komme over, og den bobla innunder kanten over Fresvik tøyde både ditt og datt, også var det litt grubling og knotete på andre siden av Granvinsfjorden. Går for fresete Fresvik.

De store snømengdene over Haukelifjell var tydeligvis ikke noe problem. En erfaring du hadde fra før og stolte på?

Vel, mye snø var jo et lite problem. Mellom Haukeliseter og Valldalen lå jeg bustete lavt. Pga. snø og lav temperatur var det ingenting som var kraftig nok til å bære meg til skybas. Men sist jeg fløy over her hadde jeg gode erfaringer med vinden. Og mye østlig vind nede i Telemark blir ofte svakere vind nære vidda, også denne gangen. Så det viste seg å gå greit å ligge lavt over disse fjella.

Sulten mot slutten, eller spiste/drakk du underveis?

Nutrilett i Telemark og Nutrilett over Moo. Drikker ikke stort i lufta. Men over Vinje ble jeg veldig sulten på Sognefjorden…

Noen lurer sikkert på hvorfor du ikke flyr med SPOT eller liknende?

Blanding av latskap og stringlessness.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *