4 tanker om “Fatal PG – PG mid-air

  1. Forferdelig at slikt skjer. Var selv vitne til krasj i lufta i St.Hillaire 2005. HG og PG. HG piloten døde. Når man ser konkurransepiloter i flokk synes jeg det er rart det ikke skjer oftere. Fort gjort å miste konsentrasjonen og svinge litt feil? Det er selvsagt proffe folk. Det har også skjedd i Norge. Håper vi slipper flere ulykker. Fly pent.

    • Ja, egentlig rart at det ikke skjer mid-air oftere i de store konkurranse-gagglene. Men der skal det jo bare være over gjennomsnittet erfarne piloter, så det er kanskje årsaken.

      I dette tilfellet var den ene ikke konkurransepilot. Kanskje var det årsaken til uhellet. Manglende gaggle-kompetanse.

  2. Miksing av friflygere og konkurranse er ofte en kilde til potensielt farlige situasjoner. Folk kommer på start og enten vet ikke om eller ignorerer at det er en konkurranse på gang og forespør seg ikke om startider og svingretning, sannsynligvis vet mange ikke at slike ting finnes. Jeg sier ikke at det er det som skjedde her. Kan hende det bare ble for trangt.

  3. Enig med dere i at blandingen comp og friflygere kan være en uheldig blanding. Det kommenteres også til tider på Loggboka ang hangflyging / friflyving der uerfarne piloter ennå ikke har lært «kjørereglene» og skaper farlige / irriterende situasjoner. I noen tilfeller også nestenulykker. Grundigere opplæring til PP2 / 3 / 4 piloter kan hjelpe på. Alle ulykker er menneskelig generert i utgangspunktet, mener jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *