DELORME InReach

En SPOT nødpeilesender kan sende ut forhåndsskrevne SMS. Skal man spontant sende SMS skrevet på sted uten mob.dekning, er Spot Connect tingen, da parret med en smartphone. Den har også SOS-funksjon, tilsynelatende fullverdig med den SPOT har? 

DELORME InReach er et interessant alternativ. Den har SOS-knapp som SPOT, og også mulighet til å sende SMS skrevet  i områder uten mob.dekning. Den kommer i to utgaver: en som samarbeider med en smartphone, en som kobles opp mot et spesielt apparat som DELORME selger.

Jeg har problemer med å avgjøre hvilket alternativ som er best, SPOT Connect eller DELORME InReach. Begge har nemlig live tracking!

Kommenter gjerne om du har argumenter/synspunkter.

DELORME InReach

SPOT Connect

(Tips: Leif Inge Dokken)

9 tanker om “DELORME InReach

 1. Problemet med gps-enheter som er avhengig av mobil-telefon for å fungere er at det krever batterikapasitet på
  1. mobil, og
  2. selve satelitt-senderen.

  Mobiltelefon kan gå tom for strøm underveis, og Blåtann-oppkobling innebærer økt strømforbruk. Man er da avhengig av å ha med seg ekstra batteri til mobilen, mens den «vanlige» Spot’en fungerer uansett om mobilen er tom. For flyging tror jeg derfor den ordinære Spot eller lignende enheter fungerer best.

 2. Enig AK, «make it simple»! At jeg satte opp denne sammenlikningen var for å klargjøre litt for de som sitter på gjerdet og ennå ikke har kjøpt noen av de omtalte modellene.
  -men bevares, er man veldig opptatt av å til en stadighet kunne oppdatere sin status på sosiale medier så er jo SPOT Connect eller InReach tingen!

 3. Hei, eg har også undersøkt denne litt, sjå spot-tråden på skyforum.

  InReach fungerer for øvrig heilt uavhengig av mobiltelefon. Det er kun viss du skal skrive sms via satelittnettverket at du kobler til mobil ved blåtann. Dermed er InReach like robust som Spot, men logger i tillegg høgde.

  Viss eg forstår det rett så er Spot Connect eit dårlig konsept som faktisk er avhengig av mobil. Ikkje å anbefale!

 4. Vil på det sterkeste anbefale Inreach. Jeg har testet Spot2 siden den var ny, og i likhet med andre på fjellforum, har jeg hatt problemer med at ok og custom meldinger ikke fikk riktig prioritet i nettet – og kom ikke gjennom. Nå ligger Spot2 død i skuffen, og det eneste jeg er imponert over, er de kompakte fysiske målene.
  Inreach er større, men bruker Iridium (global dekning) fremfor Globalstar som satelittprovider. Inreach fungerer foreløpig veldig bra.

 5. Jeg reiser til mange plasser hvor mob dekning er veldig dårlig. Har lenge hatt med med Spot 2 og er lite imponert over dens evne til å fungere.

  Jeg har nå skaffet meg Inreach som jeg bruker sammen meg Iphone og har muligheter til å sende og motta SMS mld til hvem jeg vil nå jeg vil samt at jeg kan få svar.
  Kommer jeg i en SOS situasjon så kan jeg sende SMS til SOS sentralen og kommunisere med det og forklare hve som er gale og hva jeg trenger.

  Samtidig så er det gode kart en kan laste ned grattis til Iphone

  Alt i alt så er jeg nå stor tilhenger av Inreach.

 6. Etter mye omtale har valget falt på InReach. Men jeg finner ingen nettbutikk i Norge som fører den. Noen tips om hvor jeg bestiller fra?

  Hilsen Simen

 7. Jag har letat i Sverige efter webbutiker men hittar inte någonstans här heller vart man kan köpa Delorme inReach. Funkar det att beställa från USA och ta ett abonnemang via USAs hemsida?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *